Αρχιερατική θεία λειτουργία στους Αγίους Θεοδώρους Τρύπης

Την ανάμνηση του θαύματος των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος γιόρτασε το Σάββατο 8 Μαρτίου η εκκλησία μας. Την ημέρα αυτή στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στην Τρύπη του δήμου Σπάρτης τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, με αφορμή το θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο διωγμό των μαρτύρων της ορθόδοξης πίστης, αλλά και στο διωγμό που βιώνει αυτή την περίοδο η εκκλησία μας, καλώντας τους χριστιανούς να θωρακίσουν την πίστη τους.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπουγάδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχιών Λακεδαίμονος και Επιδαύρου Λιμηράς κ. Μαρίνα Κουφάκου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ΙΝ Αγίων Θεοδώρων πρόσφερε καφέ και γλυκίσματα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρύπης.