Ας γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γνωρίζοντας τα μουσεία της Σπάρτης

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης τιμά την ημέρα με τη διοργάνωση της έκθεσης «Εικόνες από τα μουσεία μας». Στο πλαίσιο αυτής, σε ξεχωριστό πίνακα για το κάθε μουσείο, αρχαιολογικό ή θεματικό, είτε ανήκει στο δήμο είτε σε άλλους δημόσιους φορείς, αποτυπώνονται εικόνες από το εσωτερικό τους, με τα πλέον χαρακτηριστικά εκθέματά τους. “Και όπως θα δει κανείς”, σημειώνει η πρόεδρος του ΝΠ Γεωργία Γαλανοπούλου, “έχουμε στη Σπάρτη και στην εγγύς περιοχή της αρκετά μουσεία -εννέα καταγράφονται- όλα τους πολύ ενδιαφέροντα, που μερικά από αυτά ίσως δεν είναι γνωστά στο κοινό. Όλοι μας περνάμε έξω από τα κτίρια στα οποία στεγάζονται, αλλά δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό τους. Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση με την προβολή του περιεχόμενου των μουσείων μας θα κινήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Σπάρτης να τα επισκεφτούν”.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 18 έως τις 25 Μαΐου στο φουαγιέ του πνευματικού κέντρου του δήμου Σπάρτης, στο ισόγειο της δημόσιας βιβλιοθήκης. Η είσοδος είναι δωρεάν.

* Το Σάββατο 18 Μαΐου, τα μουσεία που διαχειρίζεται το ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος (Μανουσάκειο, Μουσείο Νεότερης Σπάρτης και Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκης Αϊβαλής») θα λειτουργούν από τις 10.00′ πμ έως τις 2.00′ μμ και από τις 6.00′ μμ έως τις 9.00′ μμ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.