Αστυνομία: Διευρυμένο ωαράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και επιστροφή πινακίδων ενόψει δημοψηφίσματος

pinakides

taytotites

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Σάββατο 4/7 κατά τις ώρες 8.00΄ έως 18.00΄

Κυριακή 5/7, από τις 7.00΄ έως τις 19.00΄.

Στις περιπτώσεις αρχικής έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτά θα εκδίδονται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

Να σημειωθεί επίσης ότι λόγω του δημοψηφίpinakidesσματος επιστρέφονται από σήμερα (1/7) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους. Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και τις 30/6/2015. Η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.