Ατύχημα στο πάρκο ΟΤΕ: Επικίνδυνα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους

atyxima (1)

atyxima (1)

Σπάρτη, μεσημέρι Πέμπτης, 11/9/2014. Τα καταστήματα του πεζόδρομου γεμάτα κόσμο. Μια παρέα μικρών παιδιών παίζει στο πάρκο του ΟΤΕ. Ξαφνικά ένα παιδί σκοντάφτει και πέφτει πάνω σε μια παροχή νερού τοποθετημένη (σαν φονικό εργαλείο) χαμηλά, πάνω στο πλακόστρωτο του πάρκου, λίγα εκατοστά από το γκαζόν. Παριστάμενοι θαμώνες της γειτονικής καφετέριας τού προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μπροστά στα έντρομα μάτια των άλλων παιδιών.

Σε λίγο έρχεται η μητέρα του και το παιδάκι φεύγει εσπευσμένα για το νοσοκομείο.

atyxima (3)

Κανείς δε θέλει ούτε καν να σκεφθεί το ενδεχόμενο να είχε χτυπήσει με το κεφάλι το παιδί πάνω σ’ αυτήν την παγίδα. Παραδίπλα ένας γυμνός σιδερένιος λοστός, στημένος καταμεσής στο γκαζόν, περιμένει κι αυτός τα υποψήφια ανυποψίαστα θύματά του.

atyxima (2)

Ο δήμος Σπάρτης οφείλει να αφαιρέσει ΑΜΕΣΩΣ αυτά τα άκρως επικίνδυνα στοιχεία από το πάρκο του ΟΤΕ κι επειδή σίγουρα δεν είναι οι μόνες επικίνδυνες παγίδες σε κοινόχρηστους χώρους, να συγκροτήσει μιαν επιτροπή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του, η οποία θα εντοπίσει τα πιθανά επικίνδυνα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου (πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, προαύλια σχολείων κλπ) και θα φροντίσει για την εξάλειψή τους, ούτως ώστε να διασφαλίζεται, τουλάχιστον στοιχειωδώς, η ασφάλεια των χρηστών, ιδιαίτερα των παιδιών.

(Από τη σελίδα της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης στο Facebook)