Η Κάρμεν Ρουγγέρη ανοίγει την Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 21.15′ τις φετινές εκδηλώσεις του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου με τον «Κουρέα της Σεβίλλης», ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο σπουδαίος ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι το διάλεξε για να το κάνει όπερα.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο μουσικό παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου».

Το έργο, διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα.

Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που… χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια -με άρωμα εποχής- κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Koureas Sevillis Rouggeri 1

Η τιμή της παράστασης είναι 8 ευρώ. Δύο τυχεροί αναγνώστες του laconialive.gr θα κερδίσουν από μία μονή πρόκληση, αρκεί να στείλουν πρώτοι e-mail στη διεύθυνση info@laconialive.gr γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά του κοινού για την παρακολούθηση της παράστασης μετ’ επιστροφής. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 20.15΄ από τα γραφεία του (Κων/νου Παλαιολόγου 86). Τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 82470, 82395.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του 29ου Φεστιβάλ πατώντας εδώ.