Σαραντόπουλος για ΔΕΥΑΣ: “Αποφασισμένοι να περάσουν τις αυξήσεις με οποιοδήποτε τρόπο και ας αντιδρά η πλειοψηφία του κόσμου”

DEYAS Spartis

Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε ο Βασίλης Σαραντόπουλος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης, σχετικά με την πρόταση για δια περιφοράς συνεδρίαση του συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ για την Δευτέρα 29 Ιουνίου. Όπως αναλυτικά αναφέρει:

“Η συνεδρίαση δια περιφοράς που προτείνουν για την Δευτέρα 29 Ιούνη προκαλεί ακόμα περισσότερο την οργή των δημοτών.

Θορυβημένοι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και η δημοτική αρχή, από την ηχηρή αντίθεση του κόσμου στις άδικες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, δεν τολμούν να ξαναφέρουν την πρόταση που φορτώνει για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες των δημοτών σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Ακόμα και η εγκύκλιος 18318/13-3-2020 που επικαλούνται αναφέρει ότι μπορεί να γίνει δια περιφοράς συνεδρίαση για θέματα με “…κατεπείγον χαρακτήρα των θεμάτων, για τα οποία είναι αναγκαία η άμεση λήψη απόφασης και με την βάσιμη πιθανολόγηση κινδύνου εκ της αναβολής λήψης απόφασης…”. Στην εισήγηση της ΔΕΥΑΣ που μας δώσατε αναφέρει ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο, οπότε δεν τίθεται θέμα άμεσης λήψης απόφασης, ούτε κινδύνου εκ της αναβολής της απόφασης, αφού η όποια απόφαση θα εφαρμοστεί μετά από τρεις μήνες!

Ας αφήσουν λοιπόν τις φτηνές δικαιολογίες ότι το κάνουν για να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία. Δεν θέλουν να ακουστεί η γνώμη και η άποψη των δημοτών, των μαζικών φορέων, των σωματείων.

Είναι αποφασισμένοι να περάσουν τις αυξήσεις με οποιοδήποτε τρόπο και ας αντιδρά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Δεν τους ενδιαφέρει ο διάλογος που τόσο υποκριτικά τον επικαλούνται. Όταν τους δίνει το απαραίτητο άλλοθι (όπως οι διαπαραταξιακές συζητήσεις δημοτικής αρχής Δούκα με παρατάξεις Αργειτάκου – Βαλιώτη) είναι γόνιμος, οταν ο διάλογος δεν τους συμφέρει, τόσο το χειρότερο για αυτόν! Αν τους ενδιέφερε, θα έβρισκαν τον κατάλληλο χώρο για να μπορεί να γίνει η συνεδρίαση με τη φυσική παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μετρά!

Όσο και να θέλουν να κρυφτούν πίσω από κλειστά δωμάτια από e-mails και τηλέφωνα, η Σπάρτη είναι μικρή πόλη και όλοι θα γνωρίζουν ποιοι θα ψηφίσουν την αύξηση της τιμής του νερού. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Αν αυτοί είναι αποφασισμένοι, γιατί είναι ταγμένοι στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που εκπορεύονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις εφαρμόζοντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κόσμος πρέπει να είναι πιο αποφασισμένος γιατί το νερό, το βασικό στοιχείο της ζωής, δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα.

Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει τον αγώνα, ώστε να μην περάσουν οι εξοντωτικές αυξήσεις και να γίνει συνεδρίαση σε κατάλληλο χώρο με φυσική παρουσία”.