Αυξήσεις ΔΕΥΑΣ: “Δεν αντέχουμε άλλα βάρη και άλλες αυξήσεις στις πλάτες μας”

Ανακοίνωση σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ εξέδωσε το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας. Αναλυτικά αναφέρουν: “Η μέση κύρια σύνταξη όπως δόθηκε στις 27/05/2020 επίσημα από το υπουργείο εργασίας, επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η πλειοψηφία των συνταξιούχων μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις την τελευταία δεκαετία. Τις πιο χαμηλές συντάξεις λαμβάνουν οι συνταξιούχοι αγρότες με τη μέση σύνταξη του πρώην ΟΓΑ να διαμορφώνεται στα 425,6 ευρώ προ φόρου. Οι συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ έχουν ως μέση σύνταξη 591,3 ευρώ προ φόρου. Οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ 721,3 ευρώ. Η μέση σύνταξη στο δημόσιο διαμορφώθηκε στα 1.002,5 ευρώ προ φόρου.

Είναι πρόκληση οι εξοντωτικές αυξήσεις που προτείνει η δημοτική αρχή στο νερό, τη στιγμή που αυτές οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα στα χωριά, που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ.

Δεν αντέχουμε άλλα βάρη και αυξήσεις στις πλάτες μας!

Διεκδικούμε :

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ

– Ουσιαστική μείωση στα τιμολόγια νερού και αποχέτευσης στη Σπάρτη

– Όχι στην εξομοίωση των τοπικών διαμερισμάτων με την πόλη της Σπάρτης

– Διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου σε χαμηλοσυνταξιούχους

– Καμία διακοπή νερού σε συνταξιούχο που αδυνατεί να πληρώσει

– Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε νερό και αποχέτευση

Καλούμε κάθε συνταξιούχο να συσπειρωθεί στο σωματείο, να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στα σχέδια της δημοτικής αρχής. Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!”.