Αυτή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων

Με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου των ορκωτών λογιστών της διαχειριστικής χρήσης οικονομικού έτους 2015 και την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας με θέμα την έγκριση και ψήφιση του ισολογισμού 2015 (νοσηλευτικών μονάδων Σπάρτης και Μολάων), το ΔΣ του νοσοκομείου προέβη σε μια καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε ανθρώπινο δυναμικό και επάρκεια φαρμακευτικού – υγειονομικού και λοιπού υλικού. Βάσει λοιπόν της συνοπτικής παρουσίασης που δημοσιοποίησε η διοίκηση:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Σπάρτη

nosokomeio Spartis

Ιατρικό προσωπικό: Πέραν του μόνιμου ιατρικού δυναμικού της μονάδας, υπηρετούν συνολικά δεκατρείς ειδικευμένοι επικουρικοί ιατροί, οι οποίοι καλύπτουν κενά σε τμήματα και εργαστήρια.
Παράλληλα, στο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκονται οι αιτήσεις για τις μόνιμες θέσεις που προκηρύχθηκαν στις εξής ειδικότητες:
2 μόνιμοι ιατροί ειδικότητας Παθολογίας, για τις οποίες κατατέθηκαν 8 αιτήσεις υποψηφιότητας.
2 μόνιμοι ιατροί Ακτινοδιαγνωστικής (κατατέθηκαν 10 αιτήσεις).
1 μόνιμος παιδίατρος (3 αιτήσεις).
1 μόνιμος νεφρολόγος (3 αιτήσεις).
1 μόνιμος ιατρός ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής (22 αιτήσεις).
Νοσηλευτικό προσωπικό: Αναμένεται η πρόσληψη των 6 νοσηλευτών ΔΕ και ΤΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.
Αναμένεται επίσης η τοποθέτηση ενός νοσηλευτή ΤΕ επικουρικού προσωπικού.
Διοικητικό προσωπικό: Αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης των 4 διοικητικών υπαλλήλων από τον γραπτό διαγωνισμό 1998, μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ.
Αναμένεται ακόμη η τοποθέτηση ενός ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας ως επικουρικό προσωπικό.
Παραϊατρικό προσωπικό: Έχει ήδη ζητηθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να συμπεριληφθεί το νοσοκομείο Σπάρτης στις προσεχείς προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες κάλυψης των τμημάτων του.
Φαρμακείο: Έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ενός μόνιμου φαρμακοποιού κατηγορίας ΠΕ, ενώ παράλληλα υπηρετεί και ένας επικουρικός φαρμακοποιός, για τον οποίον έχει ήδη προβλεφθεί η παράταση της σύμβασής του με το νοσοκομείο.

Μολάοι

nosokomeio Molaon

Ιατρικό προσωπικό: Πέραν του μόνιμου ιατρικού προσωπικού, υπηρετούν 4 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα προκηρύχθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης οι ακόλουθες μόνιμες θέσεις:
1 μόνιμος ιατρός ειδικότητας Παθολογίας (3 αιτήσεις υποψηφιότητας).
1 μόνιμος μαιευτήρας – γυναικολόγος (10 αιτήσεις).
Διοικητικό προσωπικό: Αναμένεται η ολοκλήρωση της τοποθέτησης δύο μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων από το γραπτό διαγωνισμό 1998, μέσω προκήρυξης ΑΣΕΠ.
Αναμένεται επίσης η τοποθέτηση ενός ΤΕ Πληροφορικής ως επικουρικό προσωπικό.
Παραϊατρικό προσωπικό: Αναμένεται η τοποθέτηση ενός μόνιμου παρασκευαστή από την τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

Η ορθολογική διαχείριση και η προσεκτική διάθεση των υλικών έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει παρατηρηθεί, μέχρι σήμερα, καμία έλλειψη υλικού και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες του νομού μας.

“Είναι γεγονός”, σημειώνει η διοίκηση, “πως η συμπαράσταση και η ενεργοποίηση φορέων αλλά και μεμονωμένων ιδιωτών της περιοχής μας, οι οποίοι μέσα από χορηγίες και δωρεές δείχνουν την υποστήριξή τους και την αγάπη τους στους υγειονομικούς μας φορείς, έχουν συμβάλει σημαντικά στην προσπάθειά μας για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.
Είναι κοινώς παραδεκτό και για μια ακόμη φορά τονίζεται από όλους μας, πως οι δομές υγείας του νομού Λακωνίας απαρτίζονται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα, προσφέροντας τα μέγιστα στους συνανθρώπους που προσέρχονται σε εμάς και για το λόγο αυτό τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και οι ευχαριστίες όλων μας”.