Αυτοί είναι οι Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων

katigoroumenoi gia apragi anilikou

Στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης, δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τεσσάρων ημεδαπών ρομά, στις οικίες των οποίων, σε καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σόχας, βρέθηκαν δύο ανήλικα παιδιά, αγόρι και κορίτσι, αντίστοιχα.

Πρόκειται για τους:

Karagiannis Ioannis

> Καραγιάννη Ιωάννη του Χρήστου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε τo 1986 στη Σπάρτη, κάτοικο Τραπεζοντής

Karagkouni Sofia

> Καραγκούνη Σοφία του Σπυρίδωνα και της Παναγιώτας, η οποία γεννήθηκε τo 1986 στη Σπάρτη, κάτοικο Τραπεζοντής

Karagkounis Nektarios-Konstantinos

> Καραγκούνη Νεκτάριο-Κωνσταντίνο του Σωτηρίου και της Φρειδερίκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1980 στη Σπάρτη, κάτοικο Καλυβίων Σοχάς

Karagianni Kalliopi

> Καραγιάννη Καλλιόπη του Νίκου και της Ελένης, η οποία γεννήθηκε το 1987 στη Σπάρτη, κάτοικο Καλυβίων Σοχάς.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, υπό τη μορφή της αποκάλυψης των πραγματικών γονέων των ανηλίκων και της αποκατάστασης της οικογενειακής τάξης.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με τις συναφείς υποθέσεις των ανηλίκων, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310 89610, 27310 89612 και 27310 89613 του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.