Αυτοί θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Σπάρτης

Γνωστός λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας επέλεξε το Facebook για να ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα ορίσει αντιδημάρχους. Πρόκειται για τους Μιχάλη Βακαλόπουλο, Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, Χρήστο Κανακάκο και Θανάση Καρλαύτη.

Για τις δύο άλλες θέσεις αντιδημάρχων, ο κ. Δούκας προτίθεται να κάνει τις επόμενες μέρες έναν δεύτερο γύρο συζητήσεων με τους κ.κ. Βαλιώτη και Αργειτάκο, ώστε να έχει την τελική απάντησή τους για τη διαθεσιμότητά τους και εναλλακτικές προτάσεις τους.

Οι αρμοδιότητες που θα ασκούν οι αντιδήμαρχοι θα καθορισθούν στη συνέχεια. Η διάρκεια της θητείας τους προβλέπεται από το νόμο να είναι καταρχήν μονοετής. “Η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα του καθενός να βρίσκει λύσεις θα κριθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Οι καιροί ου μενετοί!” σημειώνει πάντως με νόημα ο νέος δήμαρχος.

Ως προς τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Δούκας εξηγεί πως “λόγω του μεγάλου όγκου των δράσεων που σχεδιάζουμε, και για να ελαφρύνουμε το έργο των αντιδημάρχων, εξετάζουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε δημοτικούς συμβούλους από όλους τους συνδυασμούς, ως εντεταλμένους. Αυτούς θα συνδράμουν συμπολίτες μας (αλλά και εθελοντές από όλη την Ελλάδα που θαυμάζουν τη Σπάρτη και θα θεωρούσαν τιμή τους να προσφέρουν), για να μπορέσουμε να παράγουμε αρτιότερο έργο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Για τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου προσανατολίζεται στην Κωνσταντίνα Σακελλαράκου, νυν προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου.

Τέλος, για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί ο Σπύρος Μοιράγιας.