Αυτό είναι οριστικά το νέο λογότυπο του Δήμου Σπάρτης

Ψηφίστηκε χθες η πίστωση των 5.000 ευρώ για το νέο δηλωτικό σήμα (λογότυπο) του δήμου Σπάρτης.

Το θέμα, που είχε συζητηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, έφερε εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση και ψήφιση ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Χρήστος Αλεξάκος, ύστερα και από την έγκριση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πριν λίγες ημέρες.

Από τις δύο επικρατέστερες, τελικώς επελέγη η πρόταση του κ. Μιχάλη Κανόνη, με το σκεπτικό ότι “αποτελεί μια ενιαία σύνθεση συμβόλων με συνοχή, κοινή τεχνοτροπία και αισθητική που αντανακλά τα πολιτισμικά χαρακταριστικά, την ιστορία και την παράδοση του δήμου” και ότι “έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, ενώ παράλληλα είναι κατανοητή, απλή και λιτή, προσδίδοντας κύρος και σοβαρότητα χωρίς να στερείται μοντέρνας αισθητικής στην τεχνοτροπία”.

Να σημειωθεί ότι, κατόπιν αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου μετά την πρώτη συζήτηση, οι δύο επιλαχούσες προτάσεις επανυποβλήθηκαν με αλλαγές (ουσιαστικά στο κομμάτι του κεντρικού σλόγκαν που συνοδεύει το λογότυπο). Όπως βλέπετε και στην εικόνα, το τελικό κείμενο είναι “Δήμος Σπάρτης: Διαχρονική επιλογή”.

Το νέο logo θα χρησιμοποιηθεί από το δήμο σε όλες τις δράσεις/ενέργειές του (επικοινωνίας, ενημέρωσης κλπ) και σε ποικίλες εφαρμογές (επιστολές, έντυπα, πινακίδες, σημαίες, ιστοσελίδα κλπ), καθώς και σε όλες τις ενέργειες τουριστικής προβολής.