Αφιερωμένα στην ποίηση τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα 2019

«Η ποίηση στη ζωή μας» είναι το θέμα στα φετινά Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα, που θα γίνουν στα Τσίντζινα το Σάββατο 13 Ιουλίου με προσκεκλημένους όσους αγαπούν την ποίηση.

Με ομιλητές τους Δημήτρη Δασκαλόπουλο (ποιητή-βιβλιογράφο), Κατερίνα Σχινά (κριτικό λογοτεχνίας), Νίκο Δαββέτα (συγγραφέα), Αριστέα Παπαλεξάνδρου (ποιήτρια) και με συντονίστρια τη Μαρία Στασινοπούλου (κριτικό λογοτεχνίας), η συζήτηση θα επιδιώξει να προσδιορίσει τι είναι αυτό που ανά τους αιώνες ωθεί τον άνθρωπο να εκφραστεί μέσω των στίχων, τι είδους ερεθίσματα προκαλούν την ποιητική έμπνευση αλλά και πόσο συμβάλλει η ποίηση στην καλλιέργεια της ψυχής.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του τσιντζινιώτη Γιάννη Βουλουμάνου, ο οποίος, εκτός από επιστήμονας, υπήρξε κι ένας βαθυστόχαστος ποιητής με αξιόλογο έργο. Ποιήματά του θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στα Τσίντζινα, το «πολύδροσο» χωριό του Πάρνωνα, στις 13 του μηνός.

Τα Πολιτιστικά Αγνάντια διοργανώνονται για έκτη συνεχόμενη χρονιά κι έχουν έως τώρα παρουσιάσει τον «Θανάση Βαλτινό του Πάρνωνα», την «αισθαντική γραφή της Ελένης Σαραντίτη», τα «πέτρινα χρόνια της Λακωνίας στα διηγήματα του Δημήτρη Πετσετίδη», «το διαχρονικό Καβάφη μέσα από τα βιβλία της Έρσης Σωτηροπούλου» και την Άλκη Ζέη, μέσα από την προβολή της βιογραφικής ταινίας «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης».

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού στις 7.30′ μμ σε διοργάνωση του πολιτιστικού – εξωραϊστικού συλλόγου «Τα Τσίντζινα».