Αύξηση των βάσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

vaseis sxolwn

vaseis sxolwn

Σημαντική αύξηση των βάσεων επιβεβαιώνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα για τις πανελλαδικές, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Για το πρώτο πεδίο προβλέπεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο δεύτερο και το τέταρτο πεδίο οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική, καθώς τα θέματα σε φυσική και μαθηματικά κατεύθυνσης ήταν ευκολότερα από τα περσινά. Αναμένεται λοιπόν άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (λχ Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Όσον αφορά στο τρίτο πεδίο, οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης κινούνται ανοδικά.

Στο πέμπτο πεδίο, λόγω της αύξησης των θέσεων, οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά σε τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη.

Πιθανόν είναι, τέλος, να εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (πχ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).

πηγή: nooz.gr