Αύριο η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης

petrelaio thermansis

petrelaio thermansis

Αύριο Τρίτη θα πιστωθεί κατά πάσα πιθανότητα στους λογαριασμούς των δικαιούχων η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο twitter ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε τη διάθεση 51,5 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης, προχωρώντας έτσι στη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ως αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, όπως δήλωσε. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τη διάθεση πίστωσης 10 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Υγείας για την αγορά καυσίμων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ κυρίως της βόρειας Ελλάδας, την παροχή 4 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση σχολείων και τη διάθεση 37,5 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Την ίδια ώρα, ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% κατέθεσαν σήμερα προς τον υπουργό Οικονομικών 41 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου.

Οι ερωτώντες αναφέρονται στα περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων από αυτοσχέδιες σόμπες και θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν οι πολίτες λόγω της αδυναμίας τους να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ επισημαίνουν πως, παρά τη σημαντική αύξηση του ΕΦΚ από το 2009, τα έσοδα δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή.

Οι βουλευτές δεν παραλείπουν και την αναφορά στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης, υποστηρίζοντας πως η μείωση στον ΕΦΚ θα επέτρεπε σε πολλά νοικοκυριά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, επιτρέποντάς τους συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.