Βάτικα: “Από το γκρίζο της συμφοράς στο… γαλάζιο αγκυροβόλιο της καταστροφής”

kammeno vouno

kammeno vouno

Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα και η ανελέητη μανία της φωτιάς, που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά το κομμάτι αυτό της ακραίας ελληνικής γης, φαίνεται δεν είναι αρκετά για την απόλυτη καταδίκη των κατοίκων αυτής της δοκιμασμένης περιοχής…

Τον καταγάλανο κόλπο του, με τις πλούσιες ενάλιες περιοχές του και τις καθορισμένες περιοχές natura, εξακολουθούν να μολύνουν και να παραβιάζουν πετρελαιοφόρα και πάσης φύσεως φορτηγά πλοία, αγκυροβολώντας καθημερινά, εκτελώντας ανεπίτρεπτες εργασίες, ανταλλάσσοντας έρμα και εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα.

agkyrovolio

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Δρίτσας προς το παρόν αντιμετωπίζει με κρίση συνεἰδησης το θέμα του ΟΛΠ. Θα μπορούσε όμως μετά τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων, να πάρει μια απόφαση και να αναστείλει πλέον αυτό το αίσχος που αποτελεί πληγή αληθινή για τον τόπο.

Η γεωργική παραγωγή καταστράφηκε και καμία επιδότηση ή βοήθημα δεν είναι ικανά να αναπληρώσουν τα χαμένα εισοδήματα των παρόντων και επομένων ετών. Απέμεινε ο τουρισμός σαν τελευταίο οικονομικό καταφύγιο των κατοίκων. Η αγκυροβολία πλοίων διώχνει τον τουρισμό, εκτός της φυσικής καταστροφής που προκαλεί, και προδιαθέτει αρνητικά όλους τους επισκέπτες.

Μια σωστή απόφαση, κ. Δρίτσα, θα αναπτέρωνε το ηθικό των πληγέντων κατοίκων και θα έδινε τεράστια ανάσα στην περιοχή. Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος όρος που να την απαγορεύει στα “προαπαιτούμενα”…

Αντώνης Λαμπρινίδης