Βάτικα: Σύσσωμη η Ελαφόνησος ενάντια στο αγκυροβόλιο

agkyrovolio - ormos Vatikon

agkyrovolio - ormos Vatikon

Ο δήμαρχος Ελαφονήσου, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία “τάσσεται ρητά υπέρ της πλήρους κατάργησης αγκυροβολίας εμπορικών πλοίων, δεξαμενόπλοιων και λοιπών πλοίων στον όρμο των Βατίκων”, απέστειλε στο Λιμεναρχείο Νεάπολης και κοινοποίησε σε θεσμικούς φορείς επιστολή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως “ο δήμος Ελαφονήσου, αντιλαμβανόμενος την αξία της φυσικής ομορφιάς, της αρχαιολογικής σημασίας του Παυλοπετρίου, αλλά και της υψηλής τουριστικής προσέγγισης, δεν κινείται προς μια πολιτιστικής, τουριστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς καταδίκη, που θα προκαλέσει η νομιμοποίηση της αγκυροβολίας πλοίων.

Οι ενέργειες του δήμου μας προσανατολίζονται στην πορεία της περιοχής του Ναυαρίνου, που απειλήθηκε με την ίδια οικολογική καταστροφή και πολιτιστική υποβάθμιση λόγω αγκυροβολίας πλοίων.

Ο δήμος μας σας καλεί να συνταχθείτε με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας για την αποφυγή δημιουργίας λιμένος – επισκευαστικής ζώνης στην περιοχή και να κατευθυνθούμε μαζί προς την πορεία που η ίδια η προνομιακή περιοχή του όρμου Βατίκων προϋποθέτει”.

Επίσης, σύσσωμοι οι συλλογικοί φορείς τάσσονται ενάντια στο αγκυροβόλιο στον όρμο. Σχετικές επιστολές έχουν εκδώσει ο Σύλλογος Επιχειρηματιών, Ξενοδοχείων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελαφονήσου “Άγιος Σπυρίδων”, ο Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου, ο Σύλλογος Ψαράδων Ελαφονήσου και ο Σύλλογος Ελαφονησιωτών Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων “Ο Φιλοπάτρις”.