Βέρδος: Κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση προσφύγων στον δήμο Ευρώτα

Ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση προσφύγων, έστω και προσωρινά, στα όρια του δήμου. Όπως αναφέρει σε επιστολή που εξέδωσε “υπάρχει ήδη ζήτημα με μετανάστες που διαμένουν στο δήμο μας, οι οποίοι σε αριθμό αγγίζουν τους 3.000. Ως εκ τούτου, η φιλοξενία προσφύγων, θα επιβαρύνει περισσότερο βασικές υποδομές του δήμου και ιδίως τα αγροτικά ιατρεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν”.

Πέρα από την επιβάρυνση των κοινωνικών δομών ο κ. Βέρδος υποστηρίζει πως τίθεται και θέμα διαταραχής της κοινωνικής ισορροπίας “λόγω διαφορετικών φυλετικών καταβολών (διαφορετικά ήθη, έθιμα, θρησκεία, και αντιλήψεις)”.

“Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνομαι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και η κυβέρνηση αναζητά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Συμμερίζομαι τον πόνο των ανθρώπων αυτών. Κανείς μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ο δήμος Ευρώτα έχει ήδη σταθεί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό. Αποτελεί, πάνω από όλα, όμως, υποχρέωσή μου να διαφυλάξω τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μου”, αναφέρει ο δήμαρχος.