Βίντεο από την έκθεση ιστορικών κειμηλίων στους Μολάους

egkainia

Το Σάββατο 21 Μαρτίου εγκαινιάστηκε στο ενοριακό πνευματικό κέντρο Μολάων μια ξεχωριστή έκθεση ιστορικών κειμηλίων του μεγάλου έλληνα συλλέκτη Χρήστου Κατσαμπάνη. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας.

Αρχικά η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιώτα Αλειφέρη τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί γέφυρα μεταξύ του σήμερα και της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του.

Παίρνοντας το λόγο ο ίδιος ο συλλέκτης, είπε πως «είναι αγώνας μιας ζωής» και πως από μικρό παιδί είχε το πάθος, τη μανία και το ενδιαφέρον να συλλέγει αυτά τα αντικείμενα με αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης παιδιά του μουσικοχορευτικού ομίλου Μολάων «Οι Μύλοι», τα οποία φορούσαν αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από τη συλλογή Κατσαμπάνη.

Οι παραδοσιακές στολές, τα άρματα, τα χαρακτικά και τα βιβλία από το 1493 έως το 1828 εκτέθηκαν για το κοινό έως την 25η Μαρτίου.

Βίντεο