“Βίωμα – Οδύνη – Ανάσταση”: Εικαστική έκθεση με επίκεντρο τον άνθρωπο

Η Νίνα Κολοβού παρουσιάζει νέα έργα της στην έκθεση “Βίωμα – Οδύνη – Ανάσταση”, με την υποστήριξη της ψυχολόγου και συμβούλου ψυχικής υγείας Αντιγόνης Δαρβύρη. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο ισόγειο του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης (Λεωνίδου 72) το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου (6.30′ το απόγευμα) και θα φιλοξενείται εκεί έως τις 17/4. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 11.30′ – 14.00′ & 17.30′ – 20.30′, με είσοδο ελεύθερη.

Την εικαστικό Νίνα Κολοβού την γνωρίζουμε ήδη από άλλες εκθέσεις, αλλά και από τη μουσικοθεατρική παράσταση “Η Χρυσή Μαγική Φλογέρα” της Ουρανίας Μπούρτζινου, που παρουσίασε το Εθνικό Ωδείο στο πνευματικό κέντρο δήμου Σπάρτης τον περασμένο Δεκέμβριο. Μερικές από τις λέξεις που τη χαρακτηρίζουν είναι δημιουργία, ισορροπία, αρμονία, εξέλιξη. Για την έκφραση της ψυχής μέσω της τέχνης, η ίδια συνηθίζει να λέει πως “η τέχνη είναι άσυλο (ηρεμία) και συνάμα επανάσταση (ένταση). Αυτό αντιλαμβάνομαι κάθε φορά που ολοκληρώνω έναν εικαστικό κύκλο μαθημάτων. Γι’ αυτό ποτέ δεν θα πω έμαθα.
Γι’ αυτό ποτέ δεν θα πω ξέρω.
Απλά θα πω αναζητώ…”.

Στο ταξίδι αυτό μαζί της η ψυχολόγος Αντιγόνη Δαρβύρη. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρόγραμμα Ψυχολογίας). Έχει επίσης ολοκληρώσει πρόγραμμα θεωρητικής και κλινικής εκπαίδευσης στη συνθετική συμβουλευτική. Οι προσεγγίσεις στις οποίες έχει εκπαιδευτεί είναι αυτές της Γνωσιακής και Προσωποκεντρικής.