Βαγγέλης Κορακάκης και “Ντιλμπεράκι” το καλοκαίρι στη Βαμβακού

Korakakis - Ntilmperaki

Korakakis - Ntilmperaki

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο “ΦΥΣΗκά Βαμβακού”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή φιλοδοξεί φέτος να ανεβάσει τον πήχη με τις δράσεις του. Όπως άλλωστε υποστηρίζουν τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν χρώμα… αλλαγής, ανανέωσης κι εξέλιξης. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο σύλλογος πέτυχε δύο σημαντικές συμφωνίες για δύο βραδιές παραδοσιακής, ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, με καταξιωμένους τραγουδοποιούς, ερμηνευτές και μουσικούς.

Συγκεκριμένα έδωσε τα χέρια με τη μουσική σεμπριά “Ντιλμπεράκι” για το βράδυ της 27ης Ιουλίου. Πρόκειται για μία κομπανία που δημιουργήθηκε από καταξιωμένους οργανοπαίχτες, με σκοπό την καταγραφή και ανάδειξη της μουσικής παράδοσης της Πελοποννήσου. Η διατήρηση του τοπικού ηχοχρώματος και η επανένταξη ξεχασμένων μελωδιών του τόπου μας στο σύγχρονο γλέντι είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εμφανίσεων της σεμπριάς, η οποία έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το γνωστό Ηλία Καρελλά.

Παράλληλα, το “βαρύ πυροβολικό” των φετινών εκδηλώσεων ακούει στο όνομα Βαγγέλης Κορακάκης. Το Σάββατο 1η Αυγούστου ο καταξιωμένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής έρχεται στη Βαμβακού με την οκταμελή ορχήστρα του για ένα μουσικό ταξίδι στο καθαρόαιμο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Αν και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες συστάσεις, υπενθυμίζεται ότι ο Κορακάκης στην αρχή της μουσικής του διαδρομής έλαβε συστάσεις από τον Απόστολο Καλδάρα και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Γεράσιμο Ανδρεάτο, το Δημήτρη Μητροπάνο, τη Γιώτα Νέγκα, τον Αντώνη Καλογιάννη, την Κατερίνα Κούκα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Ζαχαρία Καρούνη και πολλούς ακόμη.