Βαλιώτης – Κουμουνδούρος: “Στόχος μας να διεκδικήσουμε τον δήμο Σπάρτης από την πρώτη Κυριακή”

Την κοινή κάθοδό τους στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσαν και επισήμως οι παρατάξεις “Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης” και “Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση”, διά των επικεφαλής τους Βαγγέλη Βαλιώτη και Παναγιώτη Κουμουνδούρου αντίστοιχα.

Όπως σημείωσε ο νυν δήμαρχος, στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων και, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κοινών αντιλήψεων σε καίρια θέματα του δήμου όπως η διαχείριση απορριμάτων, οι αναπλάσεις – πεζοδρομήσεις, οι διεκδικήσεις από την κεντρική διοίκηση κλπ.

Σχολιάζοντας τα περί χρίσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαλιώτης απάντησε ότι η Δημοτική Ενωτική Κίνηση κάνει πράξη το όνομά της, απευθυνόμενη σε πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους με διαφορετικές κομματικές ταυτότητες αλλά κοινό όραμα και πρόγραμμα για τον δήμο.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουνδούρος στάθηκε στην υλοποιηθείσα αλλαγή πλαισίου στην αυτοδιοίκηση, που πλέον δίνει τη δυνατότητα συγκλίσεων, γεγονός που οδήγησε την ΑΝ.Α.Σ.Α. σε αναζήτηση συμμάχων ήδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. “Δημιουργούμε μια καινούργια αυτοδιοικητική κουλτούρα” είπε χαρακτηριστικά.