Βαλιώτης: “Ο σεβασμός μιας κοινωνίας στα ηλικιωμένα μέλη της είναι δείγμα πολιτισμού”

Valiotis Vaggelis

Valiotis Vaggelis

1η Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής για την τρίτη ηλικία. Το ενδιαφέρον όλων μας επικεντρώνεται στους συνανθρώπους μας που έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους αφιερώνοντάς το, με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, στη δική μας ζωή, σε αυτούς που έδωσαν το δικό τους αγώνα για τη ζωή και την πρόοδο και τον κέρδισαν.

Ημέρα που γιορτάζουμε και τιμούμε την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας και παράλληλα πηγή γνώσεων, εμπειριών και αξιών.

Η γενιά που σήμερα αποτελεί την τρίτη ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι γιαγιάδες, οι παππούδες μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον.

Είναι οι συνάνθρωποί μας που αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταφέρουν τη σοφία τους διεκδικώντας λίγη στοργή και συντροφιά.

Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και καταθέτουμε το σεβασμό μας.

Ακούμε με προσοχή τα αιτήματά τους, προσπαθούμε να δώσουμε λύση στα θέματα που τους απασχολούν, ενώ προσφέρουμε μέσα από το ΚΑΠΗ του δήμου και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ουσιαστική υποστήριξη και ηθική συμπαράσταση, ώστε να μην αισθάνονται μόνοι και αποκλεισμένοι.

Συνεργαζόμαστε μαζί τους, δεχόμαστε με χαρά την εθελοντική προσφορά τους, τους παροτρύνουμε να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του δήμου και τους ωθούμε στην ενεργή συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα.

Στην κοινωνία που οραματιζόμαστε έχουν και λόγο και ρόλο, γιατί για εμάς δεν είναι ποτέ απόμαχοι.

Ο σεβασμός και η φροντίδα που προσφέρει μια κοινωνία στα ηλικιωμένα μέλη της είναι δείγμα πολιτισμού.

Οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους τιμάμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή, και να κάνουμε τα πάντα ώστε να τους διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ποιότητας ζωής.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι φρόντισαν να μεγαλώσουν τη νεότερη γενιά με αξίες, ιδανικά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τους ευχαριστώ για τη ζωή που μας έδωσαν και τους εύχομαι ολόψυχα σωματική υγεία και ψυχική δύναμη.

Ο δήμαρχος Σπάρτης

Ευάγγελος Βαλιώτης