Βαλιώτης: “Τέρμα στη στασιμότητα και την απομόνωση”

Valiotis - omilia Sparti (13)

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης, κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.

Πιστεύοντας ότι είναι αναγκαία η υπέρβαση της αδράνειας και η συνεχής εξέλιξη του δήμου, ο κ. Βαλιώτης κάλεσε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν τις δικές τους σκέψεις για την επίτευξη του κοινού σκοπού. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στις ικανότητες της νέας γενιάς, για την οποία τόνισε πως αξίζει πολλά, αλλά λαμβάνει τα λιγότερα.

Ο υποψήφιος της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης απαρίθμησε τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, στηλιτεύοντας τη στασιμότητα, τη μιζέρια και την απομόνωση που, όπως είπε, προκαλούν οι τοπικές και κεντρικές πολιτικές. Μεταξύ άλλων έθιξε τα ζητήματα της ανεργίας, των αδιάθετων αγροτικών προϊόντων, της υπολειτουργίας των μονάδων υγείας, τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, των πεζοδρομίων, τις υποθέσεις του νέου μουσείου και του «Ξενία», την εγκατάλειψη των χωριών, την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου, ενώ χαρακτήρισε αποσπασματικά και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό τα έργα που εκτελούνται.

Μάλιστα ο κ. Βαλιώτης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για συγκεντρωτισμό και απαξίωση της διαφορετικής άποψης, γεγονός που υποστήριξε πως υποβάθμισε τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του δήμου.

Στη συνέχεια ο ομιλητής προέβη σε εκτενή παρουσίαση των συγκεκριμένων στόχων και πολιτικών μέτρων που προτίθεται η παράταξή του να εφαρμόσει στους τομείς της υγείας, παιδείας, πολισμού, αθλητισμού, τουρισμού, φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για πλήρη αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων, αναβάθμιση του «Σπάρταθλον», δημιουργία θερινού κινηματογράφου, ενώ όπως τόνισε «η Σπάρτη πρέπει να διεκδικήσει να γίνει τώρα το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο».

Κλείνοντας την ομιλία του, και με ενωτική διάθεση, ο κ. Βαλιώτης δήλωσε πως το δυναμικό όλων των παρατάξεων μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί. Είπε, τέλος, πως για το συνδυασμό του είναι επιβεβλημένη η διεκδίκηση κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων, προκειμένου να επιτευχθεί ένας δήμος-πρότυπο.