2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού στη Βαμβακού

festival karydiou

festival karydiou

Ελάτε να σας γλυκάνουμε και να σας… καρυδώσουμε”. Με αυτό το ευρηματικό σύνθημα ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Ζωή” προσκαλεί όλους την προσεχή Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η διάσημη σεφ Μαίρη Παναγάκου θα αποκαλύψει ορισμένα από τα μυστικά της κουζίνας της και θα παρουσιάσει μοναδικές συνταγές με βάση το καρύδι.

Την τιμητική τους όμως θα έχουν και το κρασί, τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, τα γλυκά του κουταλιού, τα μπαχαρικά και όλα όσα κρύβει η φύση του Πάρνωνα…

Επίσης, ο εργοφυσιολόγος και διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Μπάρδης θα προσφέρει διατροφικές συμβουλές.

Από την πλευρά τους, οι γυναίκες του χωριού θα φροντίσουν να γλυκάνουν όλους τους παρευρισκόμενους με καρυδόπιτες, δίπλες, σαραγλί, μπακλαβάδες, μουσταλευριά, κορμό σοκολάτας, μελομακάρονα και πολλές ακόμα λιχουδιές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, που θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα φιλοξενηθεί στο παλιό σχολείο, το παραδοσιακό καφενείο του χωριού θα υποδεχθεί φιλόξενα τους επισκέπτες.