Βανδαλισμοί στο δημοτικό σχολείο των Αμυκλών

Θλίψη, ντροπή και οργή είναι τα συναισθήματα που προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημοτικό των Αμυκλών. Το σχολείο υπέστη μεγάλες καταστροφές από επιδρομή βανδάλων, που μέσα στην εορταστική περίοδο του Πάσχα προξένησαν σημαντικές ζημιές.

Εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή δραστηριοτήτων στο χώρο λόγω εορτών, άγνωστοι δράστες «τρύπωσαν» στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια παραβίασαν τις τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών, όπου ξήλωσαν και έσπασαν νιπτήρες και λεκάνες. Κατέστρεψαν επίσης τις εξωτερικές πόρτες των τουαλετών, τις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών μηχανημάτων στο πίσω μέρος του κτιρίου, τις εξωτερικές βρύσες του σχολείου και μέρος της στέγης προκειμένου να κλέψουν πετρέλαιο.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες για την επανέναρξη των μαθημάτων, ύστερα από δύο εβδομάδες διακοπών, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις εικόνες που αντίκρισαν.

Μόλις ενημερώθηκε για το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, ο δήμος Σπάρτης προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών, ενώ ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης. Παρόλα αυτά το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Η δημοτική αρχή, που προέβη σε μηνύσεις, καταδικάζει με ανακοίνωσή της τους βανδαλισμούς, διαμηνύοντας στους αυτουργούς και τους υποκινητές τους ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα και το δήμο αλλά και σύσσωμη την τοπική κοινωνία, που επιθυμεί την ομαλή λειτουργία των σχολείων του τόπου μας.