Πνευματική Εστία: Βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση για τη δωρεά οργάνων

Kakolyris Petros

Kakolyris Petros

Με πρωτοβουλία της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου μία συνάντηση “καρδιάς” στη φιλόξενη φωλιά της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Η Πηνελόπη Χριστάκου, δασκάλα στο 4ο δημοτικό Σπάρτης και μέλος της Λέσχης, παρουσίασε το βιβλίο του Πέτρου Κακολύρη «Η ιστορία της καρδιάς μου».

Το βιβλίο αναφέρεται στην πραγματική περιπετειώδη ιστορία της καρδιάς του συγγραφέα, ο οποίος δέχτηκε μια νέα καρδιά από γενναιόδωρους δωρητές, όταν η δική του τον εγκατέλειπε.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Σπάρτης Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος ανέπτυξε από όλες τις πλευρές -επιστημονική, ηθική, θρησκευτική, αλλά και ανθρώπινη- το θέμα της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

parousiasi vivliou

Το πολυπληθές κοινό προκάλεσε έναν ζωηρό και πολύπλευρο διάλογο, θέτοντας ερωτήσεις και προβληματισμούς που όλους μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση και με την πρόοδο της επιστήμης.

Ο συγγραφέας, ως χειμαρρώδης και γοητευτικός ομιλητής, προέβαλε ιδιαίτερα το δώρο ζωής που του έγινε, ευγνωμονώντας τους δωρητές της καρδιάς του και προτρέποντας όλους μας να ενημερωθούμε και να είμαστε θετικοί σε αυτή την προοπτική.

Η σπάνια αυτή βραδιά καταγράφηκε στην ψυχή και το μυαλό όλων, προκαλώντας σκέψεις και ελπίδες για το μέλλον.