Βιοκαλλιεργητές: “Δύο μέτρα δύο σταθμά” η ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας σχετκά με την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία που έδωσε τη δυνατότητα στους ΟΕΒ και ΤΟΕΒ να ρυθμίσουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ και να ευνοηθούν από τη ρύθμιση των 36 δόσεων.

Απευθυνόμενη στους βουλευτές Λακωνίας και Καρδίτσας, Στ. Αραχωβίτη και Παν. Βράντζα, η Ένωση υποστηρίζει πως “αυτή η τροπολογία ήταν «δύο μέτρα δύο σταθμά». Εκτός από τους ΤΟΕΒ, υπάρχουν και τα φυσικά πρόσωπα (συνεταιριστικές γεωτρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκηπιακές μονάδες, καλλιεργητές κηπευτικών, εσπεριδοειδών κτλ) που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά εξυπηρετούνται με το αγροτικό τιμολόγιο. Αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση, ως ισχυρίζονται οι κατά τόπους διευθύνσεις της ΔΕΗ. Επίσης, στα κριτήρια αξιολόγησης από πλευράς ΔΕΗ οι αγρότες έχουν εξομοιωθεί με τους επαγγελματίες. Θα έπρεπε να τους έχετε διευκρινίσει ότι ο επαγγελματίας έχει και τους 12 μήνες του χρόνου στέγη, ενώ ο αγρότης είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών και το μαγαζί του είναι ξέσκεπο”.

Βάσει λοιπόν όλων των παραπάνω, οι βιοκαλλιεργητές ρωτούν τους βουλευτές πώς σκοπεύουν άμεσα να άρουν την αδικία, παρακαλώντας μάλιστα για έγγραφη απάντηση.