Βιοκαλλιεργητές: Κινδυνεύουν οι ενισχύσεις;

viologikes kalliergeies

viologikes kalliergeies

Έκτακτη γενική συνέλευση έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου (18.30΄) η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας, στα γραφεία της στη Σπάρτη (Των 118, αρ. 43).

Θέμα της συνέλευσης αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με το ενδεχόμενο απόρριψης των 300 ενστάσεων που έχουν υποβληθεί για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης έτους 2012, από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Καραμπάσης, “υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα από λάθη των υπηρεσιών και από λάθη που υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία δεν έχουν διορθωθεί μέχρι σήμερα, παρά τις οχλήσεις μας”. Επιπρόσθετα, την τρέχουσα χρονική στιγμή εξετάζονται οι φάκελοι των αιτήσεων πληρωμών για το 2013 και στο προσεχές διάστημα θα εξεταστούν και οι φάκελοι για το 2014. “Αν δεν διορθωθεί το σύστημα, θα υπάρξουν και πάλι διαδοχικές άδικες απορρίψεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τους βιοκαλλιεργητές σε οικονομική κατάρρευση”, προειδοποιεί ο κ. Καραμπάσης και συνεχίζει καλώντας τους συναδέλφους του να προσέλθουν, για να ενημερωθούν και να συναποφασίσουν αναφορικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

“Η αδικία που έχει διαπραχθεί πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Οι βιοκαλλιεργητές πρέπει να λάβουν άμεσα τις οικονομικές ενισχύσεις που δικαιούνται βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες μας από το 2012 έως και χθες, τελειώνουν σήμερα! Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του!”, υπογραμμίζει.