Βιολογική ρίζα Maca: Φυσική τόνωση του οργανισμού και της λίμπιντο

Το αρχαίο φυτό από το Περού, με ευεργετική επίδραση στην αύξηση της ενέργειας, της αντοχής και της δύναμης, αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής και χρησιμοποιείται ευρέως από τους ωμοφάγους, τους χορτοφάγους και τους αθλητές.

Η ρίζα Maca, που τη βρίσκουμε στις πιο ψηλές κορυφές των Άνδεων, είναι πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία και ειδικότερα ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και σίδηρο. Περιέχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως λινολεϊκό οξύ, ελαϊκά οξέα, καθώς επίσης και πολυσακχαρίτες. Η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την τόνωση της λίμπιντο σε άντρες και γυναίκες και την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας, που οφείλεται πιθανότατα στον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική λειτουργία και βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει φυσικά το άγχος. Σύγχρονες κλινικές δοκιμές σε άνδρες έχουν αποδείξει την ευεργετική συμβολή της στη βελτίωση του σπέρματος, πιθανότατα λόγω της υψηλής συγκέντρωσης πρωτεϊνών. Μελετάται, επίσης, για την επίδρασή της στις περιπτώσεις ανικανότητας και στειρότητας. Η χρήση της Maca μπορεί να βοηθήσει και σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης, καθώς αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού, συντελεί στη βελτίωση του αδενικού συστήματος, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει τον ύπνο, εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο. Συμβάλλει ακόμη στην αντιγήρανση και δρα κατά των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης, εξαιτίας του ασβεστίου και της φυτικής πρωτεΐνης που περιέχει.

Τρόπος χρήσης: 3 έως 5 γραμμάρια την ημέρα, κυρίως πρωινές ώρες. Μπορείτε να τη διαλύσετε και σε νερό, χυμό φρούτων (κυρίως γκρέιπφρουτ), γιαούρτι, δημητριακά, φρουτοσαλάτες κ.ά.

Τη ρίζα Maca σε σκόνη μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα “Ελληνικά Αγαθά – Greek Goods”.