Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών και παραπληγικών στο πάρκο ΟΤΕ

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λακωνίας θα λάβει ενεργά μέρος στις εκδηλώσεις του δήμου Σπάρτης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, πραγματοποιώντας βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών και παραπληγικών, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 12.00′. Σημείο συνάντησης το πάρκο ΟΤΕ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αναπηρία, να βιώσουν καθισμένοι σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία, να δοκιμάσουν να κινηθούν με τη βοήθεια ενός λευκού μπαστουνιού όπως ένας τυφλός, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να μην εμποδίζουν οι υπόλοιποι πολίτες την ελεύθερη και ανεξάρτητη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον φράσσοντας με κάθε είδους εμπόδια τα πεζοδρόμια και τις ράμπες πρόσβασης.

Για την τήρηση σειράς προτεραιότητας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους επικοινωνώντας με τον κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη στο 6932312912. Για όσους το επιθυμούν θα εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.