Βοηθήστε την ΕΛΜΕ Λακωνίας να στηρίξει τους πρόσφυγες

prosfyges

prosfyges

ΤΟ ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας, μετά τη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν τη ζωή τους μέσα σε συνθήκες πολέμου και απίστευτης αθλιότητας, αποφάσισε να τους στηρίξει υλικά. Συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως διατροφής, ενδυμασίας, υγείας και στέγης, μπορεί να προσφερθούν από τους εκπαιδευτικούς, είτε μεμονωμένα είτε μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων, από τους μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, όπως επίσης από κάθε κοινωνικό φορέα.

Οι πρόσφυγες δεν χρειάζονται μόνο τα δάκρυα, αλλά και τη βοήθειά μας, οποιασδήποτε μορφής”, επισημαίνει στο κάλεσμά της η ΕΛΜΕ και συνεχίζει: “Βέβαια το κυριότερο είναι να αγωνιστούμε όλοι ώστε να σταματήσουν οι ισχυροί να τους κάνουν πρόσφυγες με τους πολέμους και τις αιματοχυσίες. Αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία των προσφύγων και ο δίκαιος επιμερισμός των υποχρεώσεων ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή και καταδίκη ρατσιστικών συμπεριφορών”.

Σε πρώτη φάση, η ΕΛΜΕ Λακωνίας έχει επικοινωνήσει με το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, καθώς επίσης και με οργανώσεις εθελοντών στη Λήμνο, τη Λέσβο και το Κιλκίς.

Αυτή τη στιγμή οι βασικές ανάγκες σε είδη είναι οι εξής:

– Σακίδια ταξιδιού, κουβέρτες, αδιάβροχα, σκηνές και υπνόσακοι.

– Τροφή για μωρά σε βάζα ή σε σκόνη, γάλα σκόνη πρώτης βρεφικής ηλικίας, παιδικές κρέμες έτοιμες σε βαζάκι, μπιμπερό, μωρομάντηλα.

– Καπέλα, άνετα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, σε καλή κατάσταση, δεμένα μεταξύ τους σε ζευγάρια, με ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα και μια ετικετούλα με το νούμερό τους.

– Σαμπουάν, σαπούνια και αφρόλουτρα σε ατομικές συσκευασίες (κυρίως για μωρά και βρέφη), ξυραφάκια, αντηλιακά, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.

– Στρώματα, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, μεγάλες πετσέτες.

– Μαρκαδόροι (όχι ξυλομπογιές) και χαρτί Α4 (για τον παιδότοπο).

– Κονσέρβες (όχι χοιρινό), πλαστικά πηρούνια και κουτάλια.

Μπορείτε να προσκομίζετε τα συγκεντρωμένα είδη στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Αγησιλάου 5, Σπάρτη), κάθε Τρίτη 8 μμ – 9 μμ. Για τα σχολεία εκτός Σπάρτης επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6978481417 και 6938030566 για τον τρόπο προώθησής τους στη Σπάρτη.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν από την ΕΛΜΕ στα αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή αν επιθυμείτε να βοηθήσετε και οργανωτικά την προσπάθεια, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938030566 και 6978481417.

Οι ανάγκες μπορεί να μεταβάλλονται, γι’ αυτό μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι μέσω του blog της ΕΛΜΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://elme-lakonias.blogspot.gr/.