Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Γρηγοράκου

Grigorakos

Grigorakos

Αποκαλυπτικός για τα σενάρια που επεξεργάζονται ο κ. Γρηγοράκος!” είναι ο τίτλος που φέρει ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απευθύνεται στον βουλευτή και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, ο κ. Γρηγοράκος εξέφρασε άραγε εσώψυχες δικές του επιθυμίες ή εκφώνησε το ραβασάκι που αποκαλύπτει το πολιτικό σχέδιο της «τρόικας εσωτερικού» και των χορηγών επικοινωνίας για την εμμονή τους στην αριστερή παρένθεση;

Κύριε Γρηγοράκο, για σας και το «απολειφάδι» του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσε το όγδοο θαύμα του κόσμου να προσδοκάτε ακόμα κυβερνητικούς θώκους και ιδιαιτέρα μέσα από σχέδια εκτροπής.

Επιτέλους καταλάβετέ το, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά. ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είναι ένα και το αυτό, είναι η αριστερή πολιτική πρόταση που αναστατώνει τους σκοτεινούς νεοφιλελεύθερους κύκλους. Αυτούς που υπηρετήσατε με υπερβολικό ζήλο, και καταφέρατε να αλλάξετε εκλεγμένο πρωθυπουργό με τον «επιλοχία» της τρόικα κ. Παπαδήμο, χωρίς εκλογική αναμέτρηση.

Κάνετε μεγάλες προσπάθειες να εμφανίσετε το σχήμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι σαν το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο, ο λαός μας όμως έγινε αυτά τα έξι χρόνια πολιτικά σοφότερος. Έχετε κάθε δικαίωμα να σωθείτε πολιτικά μέσα από έναν συνασπισμό του μαύρου νεοφιλελεύθερου μπλοκ, στηρίζοντας μέτρα που μας γυρίζουν στο μεσαίωνα.

Η πίκρα της εκλογικής κατάρρευσης μπορεί να δημιουργεί παραισθήσεις ότι η ελπίδα ξεθώριασε, είναι αυτό που με αγωνία προσπαθούν να μας πείσουν τα ΜΜΕ που ακόμα και σήμερα σας κανακεύουν (είστε το τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα και η παρουσία σας αγγίζει το πρώτο).

Η πολιτική που εφαρμόσατε παρέα με τον Σαμαρά ξεψύχησε την κοινωνία, έλαβε τέλος. Συνεχίζετε, χωρίς να έχετε καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών, να στηρίζετε τα προγράμματα λιτότητας, ταυτιζόμενοι πλήρως με ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ.

Η πολιτική σας κυριαρχία στο νομό μας επίσης έλαβε τέλος και σε λίγο και τα «παραμάγαζα» που συντηρούσαν την πολιτική σας ύπαρξη θα κατεδαφιστούν, έτσι λοιπόν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της πολιτικής παραίσθησης και της πολιτικής αίσθησης. Μην εκτίθεστε.

Η επίτευξη συμφωνίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος του λαού, πέρα από το θετικό κλίμα που θα δημιουργήσει στην κοινωνία και τις δυνάμεις της εργασίας που πνίγονται από την οικονομική δυσπραγία και την εκβιαστική τακτική των πιστωτών, θα έχει και μια παρεμπίπτουσα θετική συνέπεια: Η οριστική ματαίωση των σεναρίων της «παρένθεσης» θα βυθίσει σε κρίση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και το αμφιταλαντευόμενο Ποτάμι. Κόμματα και ηγετικές ομάδες του παλαιού συστήματος δεν θα είναι πλέον χρήσιμα ούτε στους δανειστές ούτε στα συμφέροντα της παλαιάς Ελλάδας της διαπλοκής τα οποία εκπροσωπούν.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει με μεγαλύτερη άνεση τις φιλολαϊκές πτυχές του προγράμματός της και να επιτύχει την τομή με το χθες που έχει ανάγκη η χώρα. Λύση από το ΣΥΡΙΖΑ για το λαό”.