Βουδούρης για Φούχτελ: “Πες του να φύγει και να πάει να…”

Voudouris - omilia Sparti

Voudouris - omilia Sparti

“Επιστρέφεται ως απαράδεκτο το ερωτηματολόγιο Φούχτελ” είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα”. Το ερωτηματολόγιο εστάλη στις αυτοδιοικητικές δομές της χώρας και μέσω αυτού ο γερμανός αξιωματούχος ζητά να ενημερωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία τους, την πολιτιστική τους δραστηριότητα, μέχρι και τον τρόπο που κάνουν διαχείριση απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει η παράταξη Βουδούρη, “δεν πρόλαβαν να ορκισθούν οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, και αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο ότι η γερμανική επικυριαρχία ξεφεύγει από τα στενά όρια της Πελοποννήσου και απροκάλυπτα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, αφού το προηγούμενο τριετές πείραμα του «Συστήματος Τατούλη-Φούχτελ» έφερε αποτελέσματα, όπως προσδοκούσε η τρόικα.

Θεωρούμε δεδομένο ότι η μοναδική τύχη που αξίζει να έχει το «ερωτηματολόγιο Φούχτελ», το οποίο εστάλη σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, είναι να επιστραφεί στον αποστολέα ως απαράδεκτο. Οι δημοτικές αρχές της Πελοποννήσου γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι μοναδικοί εντολείς τους είναι οι κάτοικοι του τόπου μας και ότι κανένας «έπαρχος» δεν δικαιούται να παρακάμπτει την ελληνική κυβέρνηση, ακόμα και αν αυτή de facto παραδίδεται σε ξένα συμφέροντα. Αυτό οφείλει να αντιληφθεί και η περιφερειακή αρχή, η οποία καυχιέται στα λόγια για τον πατριωτισμό και την ανεξαρτησία της”.

Ο ίδιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, πάντως, επιφυλάσσει σε δήλωσή του ακόμη πιο σκληρή απάντηση στον αποστολέα του ερωτηματολογίου, επικαλούμενος τους στίχους του Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

“Ποιος είν’ αυτός, που μπαίνει ανάμεσά μας

και με το ζόρι ν’ αμαρτήσεις προσπαθεί

ποιος είν’ αυτός που λέει παιδιά του τα παιδιά μας

και με το μέλλον τους ζητάει ν’ ασχοληθεί

ποιος είν’ αυτός που λέει παιδιά του τα παιδιά μας

πες του αγάπη μου να πάει να να να να…

Ποιος είν’ αυτός που μπαίνει ανάμεσά μας

και σαν κατάσκοπος μάς παρακολουθεί

ποιος είν’ αυτός που λέει δικά του τα δικά μας

και στο κρεβάτι μας ζητάει να κοιμηθεί

ποιος είν’ αυτός που λέει δικά του τα δικά μας

πες του αγάπη μου να πάει να να να να…”