Βουδούρης: “Ο απερχόμενος περιφερειάρχης πρέπει να λογοδοτήσει”

Tatoulis - Voudouris

Tatoulis - Voudouris

Σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Οδυσσέας Βουδούρης.

Ο επικεφαλής της “Πελοπόννησος Πρώτα” εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον έτερο υποψήφιο κ. Πέτρο Τατούλη, με αιχμή το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ και την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση τμήματος της εισήγησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ώστε να την εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για την τελευταία μάλιστα σημείωσε πως δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ότι είναι άκυρη και ότι δεν θα εγκριθεί από την ΕΕ.

“Πάνω απ’ όλα”, είπε ο κ. Βουδούρης για τον ανθυποψήφιό του, “πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει στους πολίτες της Πελοποννήσου πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πολύτιμα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Να απολογηθεί γιατί στη διαχείριση των απορριμμάτων η Πελοπόννησος βρίσκεται πάλι στο μηδέν κι ακόμη πιο πίσω, διότι στο μεταξύ έχει εγκαταλειφθεί και η όποια υποδομή υπήρχε”.

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Τατούλη να πάρει θέση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και ιδίως των παραλιών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και για την αύξηση των διοδίων, την οποία “χαρακτήρισε εξωφρενική και αδικαιολόγητη, ώστε να δωριστούν σε μεγαλοεργολάβους 8,5 δισ. ευρώ”.

Αποτιμώντας ως πρώτη νίκη της παράταξής του την είσοδο στο β΄ γύρο των εκλογών, ο κ. Βουδούρης κάλεσε το σύνολο των ψηφοφόρων να τον στηρίξουν.

Τέλος, απηύθυνε για άλλη μια φορά πρόσκληση για διεξαγωγή διακαναλικού ντιμπέιτ στον κ. Τατούλη, ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 25ης Μαΐου.