Βουλή: Ερώτηση Γρηγοράκου για το πλήγμα στη φετινή ελαιοπαραγωγή

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος κατέθεσε χθες ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με την καταστροφή της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών του νομού από το δάκο και μυκητολογικές ασθένειες.

Στην ερώτησή του, ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές, διευκρινίζοντας ότι αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή αλλά και στην αδυναμία τεχνικής αντιμετώπισης του θέματος από την Πολιτεία με τα προγράμματα δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας. Τονίζει επίσης ότι η απώλεια εισοδήματος των αγροτών θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους προς τις οικογένειές τους και την Πολιτεία.

Τέλος, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες, αν πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για βελτίωση των προγραμμάτων δακοκτονίας και αν θα εκπονηθούν προγράμματα για τη μελέτη και αντιμετώπιση των μυκητολογικών ασθενειών που πλήττουν τον ελαιόκαρπο.