Κοινή συναυλία πραγματοποίησαν το Σάββατο 11 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου Κορίνθου ο Δήμος Κορινθίων και ο Όμιλος Φίλων Ποιοτικού Τραγουδιού “Ο Φοίβος”, με συμμετοχή των χορωδιών της Νεμέας και του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Φλώρος και ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Αργυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο όμιλος “Φοίβος” βράβευσαν τον κ. Βαλιώτη, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα, για τη μεγάλη προσφορά του δήμου Σπάρτης στον πολιτισμό. Κατά την απονομή ο κ. Βαλιώτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τόνισε ότι “οι δημοτικές αρχές οφείλουν να στηρίζουν ερασιτεχνικές ομάδες με μεράκι που δουλεύουν σκληρά για να έχουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, με μοναδικό κερδισμένο τον πολιτισμό”.

Οι δύο δήμαρχοι υποστήριξαν ότι πρέπει να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στο νέο νόμο που πρόκειται να ψηφιστεί για την αυτοδιοίκηση, ώστε να αυξηθούν τα κονδύλια για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

“Όπως ο δήμαρχος Κορινθίων αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της Κορίνθου, που είναι παράλληλη με την ιστορία και τον πολιτισμό της Σπάρτης, έτσι και η δημοτική αρχή Σπάρτης στηρίζει -και θα συνεχίσει- τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που προάγουν και εμπλουτίζουν τον πολιτισμό” είπε ο κ. Βαλιώτης και πρόσθεσε πως “η Σπάρτη έχει μοναδικό προνόμιο και υποχρέωση να προστατεύει, να αξιοποιεί και να διαδίδει τον πολιτισμό της και την πολιτιστική της κληρονομιά, που ξεχειλίζει από άκρη σε άκρη, δείχνοντας σεβασμό και περηφάνεια στο παλιό και στο καινούργιο, κατακτώντας τη θέση που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια πολιτιστική κοινότητα”.