Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα διοργάνωσε χθες το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Σπάρτης το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας (τμήμα Τροχαίας). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Θέμης Πατσιλίβας ανακήρυξε τον απελθόντα λάκωνα αστυνομικό διευθυντή υποστράτηγο Γιώργο Μαρουδά σε επίτιμο μέλος του ΚΑΠΗ.

Ο κ. Πατσιλίβας, καλώντας στο βήμα το δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη προκειμένου να απονείμει στον κ. Μαρουδά τη σχετική πλακέτα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο τέως αστυνομικός διευθυντής έχει πολλαπλώς ευεργετήσει τους δημότες και το δήμο, ευχαριστώντας τον γι’ αυτό θερμά. Συνέχισε λέγοντας πως δεν θυμάται στο παρελθόν ανάλογη αστυνομική δράση κι αποτελεσματικότητα, και έκλεισε αναφέροντας πως το τιμώμενο πρόσωπο έδειξε μεγάλη κοινωνική ευαισθησία βοηθώντας πάντα τους πολίτες σε θέματα κοινωνικής προστασίας, ασφάλειας κι αλληλεγγύης.

Ο κ. Μαρουδάς ευχαρίστησε για την τιμή, είπε πως δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το καθήκον του και τόνισε πως είχε με το μέρος του την τύχη και τη βοήθεια του Θεού.

Αξιοτόπουλος: “Ζώνη και κράνος σώζουν ζωές”

Ακολούθησε η έναρξη της ημερίδας από τον νέο αστυνομικό διευθυντή του νομού Ηλία Αξιοτόπουλο. Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον κ. Αξιοτόπουλο, ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους παράγοντες οδικής ασφάλειας και τις κυριότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων. Όπως είπε ο νέος διευθυντής, “ως υπηρεσία έχουμε ανταποκριθεί στην αποστολή μας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Γνωρίζουμε ότι η ευθύνη μας είναι μεγάλη και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει”. Ο λόγος του έκλεισε με την υπενθύμιση πως, αν φορούσαν ζώνη και κράνος όσοι έχουν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα, οι μισοί θα ζούσαν.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν αξιωματικοί του τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, θύμα τροχαίου ατυχήματος και ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Σπάρτης.