Βράβευση του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης

5o nipiagogeio - vraveysi

5o nipiagogeio - vraveysi

Το σχολικό έτος 2013-2014 είναι αφιερωμένο σε δράσεις κατά του καπνίσματος. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών υλοποίησε το πρόγραμμα “Να ζει κανείς ή να καπνίζει;”, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συνήθεια του καπνίσματος. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υλοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες όλης της Περιφέρειας (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας) εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερώσεις από επιστημονικά αρμόδιους φορείς και βιωματικές δράσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά με τη διεξαγωγή μαθητικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 30 σχολικές μονάδες και περισσότεροι από 800 μαθητές α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη 30 Απριλίου, παρουσία του περιφερειακού δ/ντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Μισθού και του καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, συνεργαζόμενου ερευνητή του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος και προέδρου του European Network for Smoking and Tobacco Prevention, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Στην εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βραβεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από δώδεκα σχολεία της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, που συμμετείχε με video spot. Εκτός από την ηθική ικανοποίηση, οι μικροί μαθητές θα απολαύσουν κι ένα ακόμη έπαθλο-παιχνίδι, ένα τραμπολίνο με προστατευτικό δίχτυ, που θα θυμίζει πάντοτε πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει όποιος προσπαθεί με δύναμη και προσοχή.

Η διευθύντρια του 5ου Νηπιαγωγείου κ. Φανή Λάζαρη ενημερώνει με καμάρι για τους πρωταγωνιστές του video: Γκρίγκας Λεωνίδας, Κυρκίρης Γεώργιος, Λάμπρου Δημήτριος, Λάτσης Γεώργιος, Λυραντζή Κλειώ, Πολίτης Βασίλειος, Πολυμενάκος Γεώργιος, Τσαγγάρης Νικόλαος, Φιλιππόπουλος Αντώνης (νήπια) και Γιαννακοπούλου Αντωνία-Γεωργία, Γρουμπού Μαρία, Κουλόγιαννη Σωτηρία-Δανάη, Μανιατάκος Ιωάννης, Μηνακάκης Ματθαίος, Μπαγιώκου Μαρία, Παναγόπουλος Ιωάννης, Πανάγος Ιωάννης, Ρίτσκου Χασιμέ (προνήπια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μετακίνηση της αποστολής από τη Σπάρτη στην Τρίπολη μερίμνησε η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα.

5o nipiagogeio - vraveysi (3)5o nipiagogeio - vraveysi (4)5o nipiagogeio - vraveysi (5)5o nipiagogeio - vraveysi (6)