“Βράζουν” οι έμποροι για την πεζοδρόμηση

pezodromisi Sparti (2)

pezodromisi Sparti (2)

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη διαφωνία του για το πιλοτικό μέτρο της πεζοδρόμησης, που ξεκίνησε από χθες, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Σπάρτης:

“Σε μονομερή ενέργεια προχώρησε ο δήμος Σπάρτης με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου 2014 που αφορά την πιλοτική πεζοδρόμηση της λεωφόρου Παλαιολόγου με σκοπό την υλοποίηση του έργου στο μέλλον.

Η πεζοδρόμηση θα εφαρμοσθεί από την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 έως και την Κυριακή 4/1/ 2015.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης μαζί με αρκετά μέλη του ήρθαν σε επαφή με το δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την πεζοδρόμηση του πιο κεντρικού δρόμου μέσα στις γιορτές, αλλά και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων.

Ο αποκλεισμός της εισόδου στην πόλη τόσο από τη νότια πλευρά (Όθωνος Αμαλίας) όσο και από τη βόρεια (οδός Θερμοπυλών) θα απαγορεύει ουσιαστικά την είσοδο επισκεπτών στην πόλη μας από τη νότια Λακωνία (Γύθειο, Σκάλα, Μολάοι, Νεάπολη) και τη βόρεια Λακωνία (χωριά Ταϋγέτου και Πάρνωνα), καθώς και επισκεπτών που παραδοσιακά κατεβαίνουν στη Λακωνία και μπαίνουν στην πόλη για ολιγόωρη παραμονή (καφέ, ψώνια, βόλτα κτλ).

Οι δρόμοι που προβλέπει το σχέδιο του μελετητή για είσοδο και έξοδο από την πόλη είναι σαφώς για μικρότερο αριθμό οχημάτων, ενδεχομένως κατοίκων της πόλης μας που γνωρίζουν πώς να κινηθούν στις μικρότερες οδούς, και όχι για μεγάλο αριθμό επισκεπτών όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο κατά τις ημέρες των εορτών.

Τέλος. το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης εξέφρασε τα παράπονά του προς το δήμαρχο προσωπικά, διότι ενώ επικαλείται τη συνεννόηση (διαβούλευση με τους δημότες) προχώρησε σε μονομερή απόφαση ενός τόσου σημαντικού θέματος.

Σύμφωνα με τις απόψεις των μελών μας, η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, ειδικά για τον χρόνο και τρόπο που αποφασίσθηκε”.