Φυτεία κάνναβης βρέθηκε στην Κουμουστά: Συνελήφθη ο 38χρονος καλλιεργητής

Το βράδυ της Παρασκευής 7/9 πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην αγροτική περιοχή Δάφνη του οικισμού Κουμουστά της τοπικής κοινότητας Ξηροκαμπίου. Η αστυνομία εντόπισε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούνταν 20 δενδρύλλια κάνναβης 0,4 έως 2,1 μέτρων περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Το απόγευμα του Σαββάτου προσήλθε στη φυτεία  38χρονος προκειμένου να την φροντίσει και συνελήφθη. Όπως προέκυψε, ο δράστης είχε παγιδεύσει το μονοπάτι που οδηγούσε στον χώρο με αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο από πυροσωλήνα (κάννη) που έφερε φυσίγγιο και επικρουστήρα και πυροδοτείτο με την ακούσια παράσυρση σχοινιού κατάλληλα προσδεδεμένου σε δέντρα.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γεμάτο περίστροφο, ένα στιλέτο, ένας σουγιάς και δύο φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντος εντοπίστηκαν ακόμη 25,2 γραμμάρια και ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, δύο μαχαίρια, δύο αεροβόλα πιστόλια, πέντε φυσίγγια, αυτοσχέδιο μονόκαννο πυροβόλο όπλο και κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.

Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.