Βραδιές κινηματογράφου στο Κάστρο Μονεμβασίας

kastropoliteia Monemvasia

kastropoliteia Monemvasia

Η Φωτογραφική Λέσχη Μονεμβασίας παρουσιάζει υπέροχες βραδιές κινηματογράφου στον κήπο του αρχοντικού της Ann Eldridge στο Κάστρο Μονεμβασίας. Γιά έκτη συνεχή χρονιά, κάτοικοι, επισκέπτες και μέλη της Λέσχης, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν νύχτες Αυγούστου γεμάτες από όμορφες και ιδιαίτερες ταινίες.

13 Αυγούστου, ώρα 21.00΄: Zorba the Greek (Αλέξης Ζορμπάς)

Αμερικανική ταινία της δεκαετίας του 1960, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με τους Άντονι Κουίν, Άλαν Μπέιτς, Ειρήνη Παππά και Σωτήρη Μουστάκα. Είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”.

Zorba the Greek

Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία όσκαρ το 1964, με σημαντικότερο εκείνο του β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Λίλα Κέντροβα στο ρόλο της Μαντάμ Ορντάνς. Η μουσική της ταινίας, την οποία συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, έγινε παγκοσμίως γνωστή ως “Συρτάκι”. Οι σκηνές γυρίστηκαν στην Κρήτη.

20 Αυγούστου, ώρα 21.00΄: Γάμος… αλά Ελληνικά

Ταινία αμερικανικής παραγωγής με πρωταγωνίστρια τη Νία Βαρντάλος, σε σκηνοθεσία Joel Zwick και μουσική Alexander Janko. Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Απριλίου 2002, ενώ στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Gamos ala ellinika

Η ταινία έγινε απρόσμενη επιτυχία και κέρδισε σταθερή δημοφιλία μετά την περιορισμένη διανομή της. Παρότι δεν έφτασε στην πρώτη θέση και όντας ανεξάρτητη παραγωγή με κόστος 5 εκατομμύρια δολάρια, έκανε παγκόσμιο τζίρο 368,7 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με το Echo Bridge Entertainment πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ρομαντικές ταινίες του 21ου αιώνα.

Λίγα λόγια για τη Φωτογραφική Λέσχη Μονεμβασίας

Ιδρύθηκε το 2006, από την αγάπη πέντε ανθρώπων που ήθελαν να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες του χθες μέσα από τη συλλογή φωτογραφικού υλικού· από ανθρώπους που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στη φυσιογνωμία του Κάστρου. Το υλικό το οποίο έχει συγκεντρωθεί περιλαμβάνει φωτογραφίες από σημαντικές εκδηλώσεις και οικογενειακές γιορτές της παλιάς πόλης. Η Λέσχη έχει πραγματοποιήσει δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις φωτογραφιών. Η πρώτη με τίτλο “Στιγμές της Ζωής” έγινε το 2009 και η δεύτερη το 2011 με πορτραίτα κατοίκων του Κάστρου. Τέλος, κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται φεστιβάλ κινηματογράφου με αγαπημένες ταινίες.

Μιλώντας στο monemvasianews.gr, η πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης κ. Ann Eldridge δήλωσε χαρακτηριστικά: “Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός αξιόλογου αρχείου φωτογραφιών που αφορούν τη ζωή της Μονεμβασίας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου. Μέσα από εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες ευελπιστούμε να ενισχύσουμε την τοπική κοινότητα και να προσελκύσουμε όχι μόνο το τοπικό ενδιαφέρον, αλλά και την ακαδημαϊκή, εθνική και διεθνή προσοχή”.

πηγή: www.monemvasianews.gr