Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έως την Παρασκευή

vroxi

vroxi

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29/5, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως από τις βραδινές ώρες.

Αύριο δυνατές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και από τις μεσημβρινες ώρες και στην υπόλοιπη χώρα εκτός από την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους, τη νύχτα όμως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη 28/5 καταιγίδες θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους αλλά από το βράδυ στη δυτική και βόρεια χώρα θα υοχωρήσουν.

Την Παρασκευή 29/5 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές, και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.