Γάλλοι φιλέλληνες επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (7)

Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (7)

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, ομάδα 55 γάλλων πολιτών του Φιλελληνικού Συλλόγου Εκμάθησης και Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας επισκέφθηκαν τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης και το αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου, όπου για ένα δίωρο περίπου ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματα της βιβλιοθήκης.

Οι γάλλοι φιλέλληνες βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο προγράμματος διδασκαλίας και εκμάθησης της ελληνικής. Ειδικότερα επισκέπτονται τη Σπάρτη και τη Λακωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Οδύσσεια – Περίπλοι, η Λακωνία ανάμεσα στον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, περίπατοι ιστορικοί και λογοτεχνικοί, Νικηφόρος Βρεττάκος – Γιάννης Ρίτσος.

Μετά την ενημέρωση που έγινε από τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης και του αρχείου, οι γάλλοι έλαβαν σε ανάμνηση της επίσκεψής τους μικρή συλλογή ποιημάτων του Νικηφόρου Βρεττάκου μεταφρασμένων στα γαλλικά από τον Γιάννη Δημητριάδη.

Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (3)

Οι γάλλοι φίλοι μας και οι έλληνες συνοδοί τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία και την ενημέρωση που τους παρασχέθηκε, ενώ παράλληλα δεν έκρυψαν και την ευχάριστη έκπληξη που ένιωσαν αντικρίζοντας τη βιβλιοθήκη και παρακολουθώντας τον τρόπο λειτουργίας της”, αναφέρει ο προϊστάμενος της δημόσιας βιβλιοθήκης κ. Κωνσταντίνος Τζανετάκος, ο οποίος εκφράζει επίσης τη βεβαιότητα πως “τα φιλελληνικά αισθήματα των γάλλων ελληνιστών-επισκεπτών της βιβλιοθήκης ενισχύθηκαν απ΄ την εμπειρία τους αυτή και επιστρέφοντας στην πατρίδα τους θα γίνουν θερμότεροι κήρυκες φιλελληνικών και λακωνικών αισθημάτων προς τη γαλλική κοινή γνώμη”.

Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (1)Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (4)Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (5)Filellinikos Syllogos Ekmathisis kai Diadosis tis ellinikis glossas - bibliothiki Spartis (6)