“Γδέρνουν τους κτηνοτρόφους για τα βοσκοτόπια και μοιράζουν εκατομμύρια για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου”

Ότι διοχετεύει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ για προβολή της Περιφέρειας κατηγορεί την περιφερειακή αρχή η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σε ανακοίνωσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει αναλυτικά:

laiki syspirosi“Δεν αρκούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις ανά την υφήλιο, όπου μαζί με ένα τσούρμο επιχειρηματιών περιοδεύουν κάθε χρόνο σαν ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν αρκούν τα πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που δίνονται για προβολή στις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, προεξεχούσης της «Πελοπόννησος ΑΕ» με προγραμματικές συμβάσεις.

Δεν αρκούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο που δίνονται για τις γιορτές προβολής κάθε είδους ζαρζαβατικών στην Πελοπόννησο.

Δεν αρκούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη «Μυθική Πελοπόννησο».

Με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δόθηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας «Πελοπόννησος ΑΕ» άλλα 2.905.844 ευρώ για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μετά την άρνηση της περιφερειακής αρχής να ενημερώσουν την οικονομική επιτροπή, το περιφερειακό συμβούλιο για το πώς και πού διατέθηκε αυτός ο πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για προβολή, να δώσουν τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων με την «Πελοπόννησος ΑΕ», ας ενημερώσουν ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου τους πελοποννήσιους για το πού θα διατεθούν από την «Πελοπόννησος ΑΕ» τα καινούργια τρία εκατομμύρια ευρώ για την προβολή της Περιφέρειας.

Πανω από 1 εκατομμύριο ευρώ το νέο χαράτσι στους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου για βόσκηση δημόσιων εκτάσεων.

Δίπλα στη μεγάλη μείωση στις τιμές παραγωγού για το γάλα,

  • στις χαμηλές τιμές στη φέτα και στο κρέας,
  • στο υψηλό κόστος παραγωγής λόγω της αύξησης στις ζωοτροφές, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα εμβόλια, στις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κλπ,
  • στη φοροληστεία και στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, στον ΕΦΚΑ και στον ΕΛΓΑ,

Προστίθεται και το χαράτσι για «μίσθωμα δικαιώματος χρήσης βοσκής δημοσίων βοσκήσιμων γαιών» πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, που εισπράττει η Περιφέρεια, υλοποιώντας νόμους και εγκύκλιους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Θα διατεθεί λένε αυτό το εκατομμύριο για μελέτες και έρευνες.

Έχουν πείρα όμως οι κτηνοτρόφοι από τα εκατομμύρια που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορα τρωκτικά, για το καλάθι αγροτικών προϊόντων και αφού σώθηκαν από το συμβατικό, έδωσαν άλλα 600.000 ευρώ για το ηλεκτρονικό καλάθι αγροτικών προϊόντων, για τις μελέτες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας σε κάποιους κυρίους καθηγητές πανεπιστημίων, για εκθέσεις, γιορτές και ημερίδες, για φρου φρου και αρώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα αιτήματα που δίνουν μια ανάσα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στρέφονται κατά της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων.

Μια πολιτική που με ευλάβεια στηρίζει και υλοποιεί η περιφερειακή αρχή στην Πελοπόννησο.

Απαιτούμε να καταργηθούν τα χαράτσια, παλιά και νέα”.