Γεγονός η πρώτη πτήση Παρίσι – Καλαμάτα

ypodoxi (3)

ypodoxi (3)

Κάλεσμα να μυηθούν στην Πελοπόννησο, στις ομορφιές, την ιστορία και τη γαστρονομία της, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προς τους γάλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, εγκαινιάζοντας την απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Παρίσιων, την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η σύνδεσή του με το Παρίσι σε τακτική βάση, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

ypodoxi

Αφού χαρακτήρισε την Πελοπόννησο ως «μεγάλο νησί στο κέντρο της Μεσογείου», ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα συνδεθεί με νέους προορισμούς πρωτευουσών ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης των τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από τη Γαλλία, τους οποίους χαρακτήρισε «διαμορφωτές γνώμης για τουριστικούς προορισμούς» και ανακοίνωσε τη σύνδεση, από αρχές Ιουνίου, του αεροδρομίου της Καλαμάτας με το Λίβανο και τη Βυρηττό.

ypodoxi (2)

Παρόντες κατά την άφιξη της πρώτης πτήσης από το Παρίσι ήταν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον τουρισμό στη Μεσσηνία κ. Αντωνία Μπούζα.