Γεμάτη χαμόγελα η 7η Παιδική Γιορτή Καραβά

Πιστός στο ραντεβού του με το παιδικό χαμόγελο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά Σπάρτης πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη παιδική γιορτή, φιλοξενώντας και διασκεδάζοντας δεκάδες παιδιά. Η «7η Παιδική Γιορτή Καραβά» έλαβε χώρα στον κοινό προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλαιού δημοτικού σχολείου, παραπλεύρως της πλατείας του οικισμού, την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Η γιορτή ξεκίνησε με αθλοπαιδιές, όπως λουκούμια, αυγοδρομίες, τράβηγμα σκοινιού και τσουβαλοδρομίες.

paidiko paixnidiΚατόπιν, τη σκυτάλη πήρε ο Francisco Brito, που με τις μαριονέτες του συνεπήρε μικρούς και μεγάλους δίνοντας μια ιδιαίτερη παράσταση.

marionetesΑμέσως μετά ήχησε το καμπανάκι του θεάτρου σκιών˙ ο Άθως Δανέλλης με τον θίασό του δάνεισαν φωνή και κίνηση στη διαχρονική και πάντα επίκαιρη λαϊκή μορφή των ελλήνων, τον Καραγκιόζη, εντυπωσιάζοντας και διασκεδάζοντας το κοινό.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη ζωγραφική, καθώς οι ιθύνοντες είχαν ετοιμάσει έναν πάγκο με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους και μπλοκ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν από ένα σουβλάκι, χυμός και λουμπούκι!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε δωρεάν η παιδική εφημερίδα «Το νέο Κοκτέιλ», την οποία δημιούργησαν τα παιδιά του χωριού ενόψει της γιορτής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού, τα μέλη και τους φίλους του και όλους όσοι εργάστηκαν και συνεισέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η «7η Παιδική Γιορτή». Πέραν των καθιερωμένων ευχών για «καλή σχολική χρονιά», τα μέλη και το ΔΣ του συλλόγου εύχονται ο παγκόσμιος παιδικός πόνος και η θλίψη να μειωθούν έως ότου εκλείψουν εντελώς, κι ακόμα περισσότερα παιδιά να έχουν την ευκαιρία και την ανεμελιά να διασκεδάζουν και να χαμογελούν, όπως έκαναν τα δικά μας παιδιά και τον φετινό Αύγουστο στον Καραβά….

(περισσότερο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα e-karavas.gr)