Γεμάτο με “Πλούτο” το Σαϊνοπούλειο

Ο αριστοφανικός οίστρος και τα τρία μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν στη φετινή περιοδεία του “Πλούτου” ήταν αρκετά για να γεμίσουν χθες βράδυ το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

Μπέζος, Φιλιππίδης και Κιμούλης (υπέγραφε και τη σκηνοθεσία) έδωσαν δείγματα του μεγάλου ταλέντου τους για δύο ώρες επί σκηνής, σε μια από τις πλέον “μεστές” προσεγγίσεις της αριστοφανικής αυτής κωμωδίας που έχουμε δει. Η διασκευή του Γ. Κιμούλη ήταν εξαιρετική, με ευθείες αναφορές στο σήμερα τόσο κειμενικά όσο και σκηνικά. Η μετάφραση έγινε από τον Κ.Χ. Μύρη. Τους τρεις πρωταγωνιστές πλαισίωνε ένας ιδιαίτερα αξιόλογος θίασος ηθοποιών και μουσικών.

Παραστάσεις όπως η χθεσινή κάνουν τελικά τον θεατή να αναρωτιέται πόσο απέχει ο 5ος αιώνας π.Χ. από το σήμερα. Οι ανυποψίαστοι, εάν λάβουν το έτος ως μονάδα μέτρησης, είναι σίγουρο ότι θα παραπλανηθούν…

Ε.Ρ.

Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (1) Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (2) Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (3) Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (4)Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (5)Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (6) Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (7) Aristofani Ploutos Sainopouleio Sparti (9)