Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σπάρτη

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, λόγω της πανελλαδικής 24ωρης γενικής απεργίας που έχoυν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη βουλή.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη δύο συγκεντρώσεις, από εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αγρότες, ανέργους και συνταξιούχους.

Εκείνη του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10.00′ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Χαιρετισμό απηύθυναν αντιπρόσωποι του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Λακωνίας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, της Επιτροπής Αγώνα Εργατοϋπαλλήλων Λακωνίας, της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης, ο γραμματέας της προσωρινής Επιτροπής Συνταξιούχων ΕΦΚΑ – ΙΚΑ Στάθης Σταθόπουλος και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας Γιώργος Κυριακάκης. Ακολούθησε πορεία στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Στις 11.00′ ξεκίνησε η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας, που ενώθηκε με εκείνη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πάρκο ΟΤΕ κι ακολούθως πραγματοποίησαν κοινή πορεία στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Στα αιτήματα των απεργών ήταν μεταξύ άλλων η επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ με κατώτατο μεροκάματο τα 33,57 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας, όχι στη μείωση του αφορολόγητου, απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια, κλειστά καταστήματα Κυριακές και αργίες κ.ά.