Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους του Γερακίου διοργάνωσαν χθες το Γερακίτικο Καρναβάλι.

Πλήθος κόσμου από το Γεράκι και τη γύρω περιοχή γέλασαν και ευχαριστήθηκαν με τα θέματα που παρουσιάστηκαν. Φέτος το καρναβάλι ήταν καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, προσφέροντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος δόθηκαν ισόποσα χρηματικά βραβεία στα τέσσερα καλύτερα γκρουπ: «Τα παλιά επαγγέλματα», «Τα άρματα της κρίσης», «Τα καρτούν» και το γκρουπ του νηπιαγωγείου Γερακίου.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας, που για πρώτη φορά συμμετείχε στο καρναβάλι του Γερακίου, όπως πολύ καλοί ήταν και οι δύο παρουσιαστές, Δημήτρης Διαμαντάκος και Παναγιώτης Αγγελέτος.

Μετά το τέλος της αποκριάτικης παρέλασης ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον χώρο του πάρκινγκ, όπου είχε ανάψει φωτιά και προσφέρθηκαν δωρεάν κρασί και διάφορες σπιτικές πίτες από τις γυναίκες του χωριού. Οι συλλόγοι είχαν φροντίσει να υπάρχουν και σουβλάκια, τα οποία από τα οποία διατέθηκαν στο σύνολό τους στο ταμείο του δημοτικού σχολείου.

Με την παρουσία του και με χαιρετισμό τίμησε το Γερακίτικο Καρναβάλι ο νέος δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος με τη σύζυγό του.

Τελειώνοντας, πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση. Και του χρόνου να είμαστε καλά. Καλή Σαρακοστή.

Χρήστος Μπαλαμπάνος