Γερμανοί πυροσβέστες χαρίζουν όχημα στον Εθελοντικό Σταθμό Ευρώτα

synantisi ethelontikon pyrosvestikon stathmon (1)

synantisi ethelontikon pyrosvestikon stathmon (1)

Συνάντηση για τη συνεργασία των εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών των δήμων Ευρώτα και Haldensleben πραγματοποιήθηκε προχθές (2/2) στο δήμο Ευρώτα.

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ.κ. Δήμος Βέρδος ως αντιπρόσωπος του δήμου Ευρώτα, ο κ. Βαγγέλης Κούρλας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ευρώτα, ο κ. Τζανέτος Δαμηλάκος ως διοικητής του Σταθμού και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου κ. Κώστας Γραφάκος. Από την πλευρά του γερμανικού δήμου Haldensleben παρέστησαν οι κ.κ. Joachim Wintjen (τέως έπαρχος και νυν εμπειρογνώμονας), Michael Schumann (αρμόδιος υπάλληλος σε θέματα πυροπροστασίας του δήμου) και Paetric Gierke (δεύτερος διοικητής της εθελοντικής πυροσβεστικής υπηρεσίας του δήμου).

Στη συνάντηση έγινε αποδεκτή η προσφορά από το δήμο Haldensleben ενός πυροσβεστικού οχήματος με τον ανάλογο εξοπλισμό, για τη στήριξη του εθελοντικού σταθμού που εδρεύει στη Μυρτιά. Εξάλλου, συμφωνήθηκε μέσα στο μήνα ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και αρμόδιο λειτουργίας του εθελοντικού σταθμού κ. Βέρδο να μεταβούν στον δήμο Haldensleben, προκειμένου να γίνει παραλαβή του οχήματος και περαιτέρω συζήτηση για θέματα που αφορούν στους πολίτες των δύο περιοχών. Ακόμη, θα εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, για συνεργασία σχολείων, καθώς και για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από το δημοπρατήριο του γερμανικού δήμου.

Ο γυναικείος συνεταιρισμός “Λαμπιδώ” προσέφερε, τέλος, αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες.